Eten in Praag

Eten in Praag

Een van de heerlijke gerechten die Praag je te bieden heeft.

Als je van lekker eten houdt, dan zit je in Praag helemaal goed! De Tsjechische hoofdstad barst van de eetgelegenheden; van kleine, knusse eethuisjes waar je de echte authentieke Tsjechische keuken kunt proeven, tot chique, moderne restaurants. Ook zijn zo’n beetje alle menu’s uit de internationale keuken wel vertegenwoordigd. De Tsjechen zijn echte vleeseters, maar ook gezond eten is steeds meer in opkomst.

Lunchen en dineren in Praag

Aangezien een Tsjechische lunch een warme maaltijd is, kun je fantastisch lunchen in Praag. Wil je goedkoop en goed eten, zoek dan naar een restaurant waar je een polední menu kunt nemen. Het is een uitgebreid en goed lunchmenu dat je tussen twaalf en twee uur ‘s-middags kunt gebruiken en dat heel voordelig geprijsd is.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Het leuke van een poledni menu is dat het niet in toeristenrestaurants wordt geserveerd; je zit dus te midden van de inwoners van Praag! Weet je niet waar je heen moet? Kijk dan waar kantoor- of winkelpersoneel heen loopt tussen de middag en je zit zeker goed!

Ook voor het diner kun je je in Praag lekker laten verwennen. Overigens is het erg leuk om te dineren op een terras; meestal een houten verhoging voor het restaurant. Van begin mei tot eind september zijn de meeste restaurants uitgerust met zo’n sfeervol terras.

De Tsjechische keuken

De Tsjechen zijn, zoals gezegd, echte vleeseters. De Tsjechische keuken bevat dan ook maar weinig groenten en daarentegen vooral vlees, vet en veel zout en suiker. Maar ook kip en eend staat vaak op het menu en een enkele keer vis, zoals karper. Een beroemd gerecht is vepřová pečeně s knedlíky a se zelím; geroosterd varkensvlees met zuurkool en deegbolletjes. Ook varkenspoort (Vepřové kolínko), rosbief met citroen, zure room en cranberries (Svíčková na smetaně) zijn bekende gerechten. En dan moeten we natuurlijk de, ook bij ons bekende, Guláš niet vergeten!

Tip ; vermijdt de eetgelegenheden rond het oude stadsplein en het Wenceslasplein, deze hebben een slechte reputatie.