Hostel Praag

Voor jongeren of backpackers die naar Praag willen is een hostel een ideale optie om te overnachten. Een hostel is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens een perfecte manier om mensen te ontmoeten en wie weet maak je wel vrienden voor het leven!

Wat is een hostel

hostel praag

Een hostel in Praag

Eigenlijk is een hostel gewoon een jeugdherberg. Hoewel er tegenwoordig geen eisen meer worden gesteld aan de leeftijd van de gasten, is het wel zo dat een hostel vooral jongere klanten trekt. In een hostel slaap je meestal in een slaapzaal met stapelbedden of eenpersoonsbedden en maak je gebruik van een gemeenschappelijke douche en toilet en soms ook een keuken. De prijzen voor een hostel zijn veel lager dan voor een hotel en vaak is het er een gezellig bedoening.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Wat kost het

De prijzen voor een hostel kunnen nogal verschillen en hangen af van de locatie en het soort accommodatie/service. Slaap je in een slaapzaal voor meerdere personen met gemeenschappelijke badkamer, buiten het centrum dan ben je al voor een paar euro per nacht klaar! In Praag zijn diverse hostels beschikbaar, waarvan de meeste om het centrum heen liggen. Maar dat is in de Tsjechische hoofdstad geen enkel probleem want met het goed geregelde openbaar vervoer ben je in korte tijd op elke plek waar je heen wilt gaan.

Reserveren

Je kunt natuurlijk gewoon op de bonnefooi reizen en op het moment dat je in Praag bent kijken of er ergens plaats is in een hostel. Meestal zal dat wel goed gaan, maar het kan ook zijn dat, vooral in het hoogseizoen, alle hostels volgeboekt zijn. Het is dus wel slim om vooraf te reserveren. Je kunt dit, net zoals met een hotel, heel eenvoudig online doen. Zo ben je zeker van een slaapplaats en kun je deze prachtige stad op een voordelige manier verkennen.