Weer Praag

weer Praag

Praag in de Lente

Praag is als vakantiebestemming enorm in opkomst. Dat is niet verbazingwekkend want het is een erg mooie stad waar veel te zien is, gelegen in een weelderig groene natuur. Tsjechië kent een gematigd landklimaat en dat betekent dat Praag 4 echt verschillende seizoenen kent, elk met zijn eigen charme….

Voorjaar

Het voorjaar kan nog best behoorlijk koud zijn in Praag, vaak nog rond het vriespunt. Eind april stijgt het kwik echter en begint het toerisme langzaam op gang te komen. Begin mei, als de zon goed doorbreekt, kan de temperatuur al tot de 20 à 25 graden stijgen. Een ideale manier om lekker op een terrasje te zitten!

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Zomer

Hoewel in de zomer de temperaturen soms tropische temperaturen kunnen bereiken, neemt daarmee de kans op onweersbuien en regenval ook toe. Een paraplu is dan ook geen overbodige luxe.

Najaar

In de herfst beginnen de bladeren aan de bomen hun groene kleur te verliezen en ontstaat er een schitterende kleurenpracht. In september is het nog lekker warm, maar in oktober wordt het steeds frisser en verdwijnen de terrasjes uit het straatbeeld.

Winter

weer praag

Ook in de winter is Praag prachtig

De temperatuur daalt tot onder het vriespunt en het kan soms flink sneeuwen. Net als bij ons wordt het in december al vroeg donker. Rond de kerst wordt de stad sfeervol verlicht en het is leuk om de kerstmarkten te bezoeken.

Beste reistijd

Voor een afwisselende stedentrip naar Praag, waarbij je de Karelsbrug en andere bezienswaardigheden bezoekt, is het voor- of najaar de beste tijd. De temperaturen zijn dan aangenaam, en je hebt het minst kans op neerslag. Vooral de tweede helft van de maand mei, juni, juli, september en oktober zijn erg geschikt.

Toch kan een wintertrip ook leuk zijn. De sneeuw vormt een mooie achtergrond om foto’s te maken en vooral rond de kersttijd is het genieten van de knusse sfeer. Houd er dan wel rekening mee dat veel musea en bezienswaardigheden later open en vroeger dicht gaan.