Uitgaan in Praag

Praag heeft een bruisend en zeer gevarieerd nachtleven. Er zijn talloze soorten discotheken, bars en ook de theaterwereld is nadrukkelijk vertegenwoordigd. Dus of je nou een nachtje uit je dak wilt gaan op de dansvloer van een trendy nachtclub, of in stijl wilt dineren en daarna van een opera wilt genieten; in Praag komt iedereen aan zijn trekken!

Klassiek tot pop

Uitgaan in Praag

Smetana Hal in Praag

Zin in een goed gesprek met een wijntje of biertje? In het centrum van de Tsjechische hoofdstad vindt je tal van knusse biertuinen en donkere kroegjes. Over het algemeen zijn de prijzen voor een drankje in Praag een stuk lager dan wij gewend zijn, dus kun je lekker doorzakken!

Cultuurliefhebbers komen ook ‘s-nachts volop aan hun trekken. Voor klassieke muziek ga je naar de Smetana Hal in Obecní dùm en voor een opera van Dvorak of een ander stuk is de Nationale Opera een prachtige ervaring. Ook, of juíst, als je nog nooit een opera hebt bijgewoond moet je dat echt eens doen! Ook de Svetozor bioscoop is een aanrader. Het is een filmhuis waar je niet de kassakrakers maar meer de culturele films kunt bekijken.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Heb je overdag genoeg cultuur en historie gezien en houd je het liever modern? Neem dan eens een kijkje in het Laterna Magika en laat je betoveren door een perfecte cocktail van lichteffecten, pantomime en beeldprojectie.

In de O2 Arena worden regelmatig popconcerten gegeven, dus houd het programma in de gaten of er toevallig een concert is dat je graag wilt bijwonen.

Dansclubs

Praag kent ook een aantal trendy nacht- en dansclubs waar je je helemaal kun laten onderdompelen in hip-hop, house en techno. Mecca is op het moment de meest populaire club in die muziekscene.

Andere mogelijkheden

UItgaan in PraagMaar Praag heeft nog meer te bieden! Zo kun je ook eerst lekker gaan shoppen in het Slovanský Dum winkelcentrum en daarna een de 3D bioscoop op de bovenverdieping in gaan om film met Engelse ondertiteling kijken.

Of wat dacht je van een exotisch avondje uit waarbij je eerst lekker Aziatisch kunt eten en dan al de calorietjes er weer af kunt dansen op de dansvloer. Sasuzu Club en Restaurant is een trendy club (met wel ruimte voor zo’n 2000 feestgangers! Je kunt er van allerlei muziekstijlen genieten en bovendien weet Sasuzu steeds weer internationale artiesten binnen te halen. Tiesto, Paul van Dyke, Burama en One Republic zijn slechts een aantal voorbeelden! De avond begint dan om 22.00 en gaat door tot de volgende ochtend.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van fantastische uitgaansgelegenheden, van gewoon tot alternatief, van de homoscene tot hetero en van pop tot klassiek, Praag heeft het!