Petrinheuvel

petrin heuvelWil je even weg van het drukke toerisme en genieten van rust en een schitterend uitzicht, dan is de Petrinheuvel de perfecte plaats. De 318 meter hoge heuvel ligt ten westen van de Kleine Zijde, vlak bij het Kasteel van Praag. De uitkijktoren, een replica van de Eiffeltoren, met erom heen mooie, verzorgde tuinen, wordt natuurlijk wél druk bezocht door toeristen, maar in het omliggende land kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust. Er is ook een appel- en perenboomgaard waar je het fruit vrij van de bomen mag plukken. Om boven te komen, maak je uiteraard gebruik van het charmante, antieke kabelbaantje.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Eiffeltoren?

De Petrinheuvel staat vooral bekend om de karakteristieke toren, een kopie van de wereldberoemde Eiffeltoren in Parijs. Hij werd gebouwd ten gelegenheid van de tentoonstelling in 1891 en is maar liefst 60 meter hoog. Om de top te bereiken moet je wel eerst zo’n 300 treden beklimmen, maar het adembenemende uitzicht op Praag en omgeving is dat zeker waard!

Maar er is nog meer te zien op de Petrinheuvel. Je kunt ook het astronomisch observatorium bezoeken, alsmede 3 fraaie oude kerken en het reliek van de 1891-tentoonstelling. Dat laatste is erg leuk voor kinderen want het is een doolhof van spiegels.

Na een heerlijke wandeling door het park is het beroemde restaurant Vinarna Nebozizek, halverwege de heuvel, een goede manier om uit te rusten. Je kunt er genieten van een uitstekende maaltijd en hebt, ook hier, een schitterend uitzicht.

Kabelbaan

petrinheuvelHet Victoriaanse Kabelbaantje maakt een bezoek aan de Petrinheuvel extra leuk. De Lanova Draha, zoals het in het Tsjechisch heet, werd net als de uitkijktoren in 1891 gebouwd. Er zijn verschillende verbouwingen en moderniseringen aan te pas gekomen, maar nu is het een goed geolied systeem. Je kunt gewoon met je tram- of metrokaartje naar boven.

Met tram 12, 22 of 23 bereik je e tramhalte Ujezd in Lesser Town. Recht tegenover de halte is de opstapplaats van de kabelbaan. Elke 10 à 15 minuten vertrekt hij en is dagelijks geopend van 9:00 tot 23:30 uur.

De uitkijktoren is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en een ticket kost rond de 30 CZK (ong. €1,20)