Vliegtickets Praag

Als je voor een korte vakantie naar Praag wilt, is het vliegtuig verreweg de snelste manier van reizen. Vanaf Schiphol is het ongeveer 85 minuten vliegen, maar er zijn nog meer vliegvelden waar vandaan je naar Praag kunt vliegen.

Vliegtickets Praag vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol kun je met de KLM rechtstreeks naar Praag vliegen. Dat is een goede luchtvaartmaatschappij, zij het niet de goedkoopste, waarmee je snel en comfortabel naar de Tsjechische hoofdstad vliegt. Je landt dan op luchthaven Prague-Ruzyne. Ook Transavia.com kun je in de gaten houden voor vliegtickets Praag. Met zo’n 13 miljoen passagiers per jaar is het één van de drukste luchtverkeersknooppunten in Europa. Het vliegveld ligt op ongeveer 16 kilometer van het centrum van Praag; een afstand die makkelijk te overbruggen is met een shuttlebus, taxi of het openbaar vervoer. Voor een KLM ticket betaal je ongeveer €300,-.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Vanaf Rotterdam

Vanaf Rotterdam is het ook mogelijk naar Praag te vliegen. Lufthansa en British Airways verzorgen vluchten naar de Tsjechische hoofdstad maar dan wel met in ieder geval 1 overstap in München. De prijs is vergelijkbaar met de tickets van KLM.

Vanaf Keulen

Als je in het oosten van Nederland woont, is de mogelijkheid om vanuit een Duitse luchthaven te vertrekken ook een goede optie. Zo kun je vanuit Keulen (Köln) met German Wings rechtstreeks naar Praag vliegen in iets meer dan een uur. Een ticket kost dan ongeveer € 260,-.

Budget maatschappijen

Vliegtickets Praag

Vertrekkende vliegtuigen bij zonsondergang

Voor Praag zijn de mogelijkheden om met een budget vliegmaatschappij te vliegen jammer genoeg beperkt. Wizzair is een mogelijkheid, vanuit Eindhoven. Het nadeel daarvan is dat je niet naar Praag maar naar Brno vliegt. Vandaar uit neem je dan de trein naar Praag, een rit van zo’n twee en een half uur. Het is te doen, maar als je voor een stedentrip of weekendje naar de Gouden Stad wilt, is deze optie waarschijnlijk niet erg geschikt.

Tip ; zoek een aantrekkelijke aanbieding, vooral all-in aanbiedingen zijn erg voordelig!