Busreis Praag

Busreis Praag

Met de touringbus naar Praag

Voor een stedentrip naar de prachtige stad Praag, de Gouden Stad die eeuwenoud is en barst van de cultuur, historie en architectuur, is een complete busreis een leuk alternatief. De bus is comfortabel en het leuke is dat je onderweg het landschap ziet veranderen en kunt genieten van de steeds wisselende omgeving.

Opstappunten

Een busreis duurt uiteraard langer dan een vliegreis, maar heeft ook wel een paar voordelen. Zo hoef je niet twee uur van te voren in te checken en lang te wachten op het vliegveld. De meeste reisorganisaties bieden tientallen opstapplaatsen in Nederland, zodat er altijd wel eentje bij jou in de buurt is. Dat betekent dat je niet eerst een tijd in de auto hoeft te zitten om naar het vliegveld te rijden. Het laatste voordeel noemden we al in de introductie; onderweg kun je lekker uit het raam kijken om van het landschap te genieten.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Eenmaal in Praag gearriveerd, kom je aan op het internationale busstation Florenc, ofwel Autobusové Nádrazí Florenc. Het busstation is centraal gelegen, dicht bij het treinstation Masarykovo Nádrazi. Dat betekent dat je ook per trein of metro verder kunt reizen.

Prijzen

De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de reisorganisatie, de hoeveelheid dagen en van wat er allemaal is inbegrepen bij de reis. Maar een busreis Praag is in ieder geval een stuk goedkoper dan een vliegreis. Bij een busreis zitten ook het hotel en diverse excursies bij de prijs inbegrepen. Gemiddeld betaal je voor het boeken van een 5-daagse busreis Praag zo’n €200,- per persoon.

De bus waarin je reist is luxe uitgevoerd, voorzien van toilet, airco en vaak ook video. In Praag verblijf je dan in een comfortabel middenklasse hotel en bijna altijd op basis van half pension. Bij de prijs zijn de genoemde excursies inbegrepen, soms moet je zelf entreegeld betalen voor bezienswaardigheden. In veel gevallen komen er bij de boekingsprijs ook nog reserveringskosten en een klein bedrag voor het calamiteitenfonds bij.

Voorbeelden van reisorganisaties die een busreis Praag in hun assortiment hebben zijn Peter Langhout Reizen, Eurolines, Van Nood, D-reizen en Bolderman