Weekend Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, wordt ook wel de Gouden Stad of de Stad der Honderd Torens genoemd. Hoe je Praag ook wilt noemen, je moet deze sprookjesachtige, haast magische stad eigenlijk gewoon zelf beleven!

Torens en torentjes

petrinheuvel

Praag vanaf de Petrinheuvel

Als je de skyline van Praag bekijkt dan zie je inderdaad ontelbaar veel torens en torentjes; kerken, koepels en kastelen en dat gecombineerd met schilderachtige bruggen, kasseien straten en eeuwenoude, statige huizen, maken het tot een sfeervolle en zeer mooie stad.

Tijdens een weekend Praag kun je dan ook volop genieten van architectuur, kunst, cultuur en historie. De Praagse burcht is uniek in de wereld. Het is eigenlijk een samensmelting van verschillende paleizen en kastelen en is meer een soort stad. Het pittoreske Gouden Straatje maakt daar deel van uit en hier zouden ooit de alchemisten hebben geprobeerd om goud te maken. Ingeklemd in de Praagse Burcht vind je ook de St. Vitus-kathedraal, de grootste kerk van Tsjechië en een schitterend voorbeeld van gotische architectuur, zowel de binnenkant als de buitenkant zijn fantastisch om te zien.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Wandel over de Mala Strana naar de Karelsbrug, een monumentale brug uit de 14 e eeuw; ooit een belangrijke verkeersader in de stad, maar nu autovrij en vooral een plek om te flaneren, te genieten van het uitzicht en de vele straatmuzikanten en marktkraampjes.

In de oude stad bezoek je uiteraard het raadhuis met aan de gevel het ingenieuze en wereldberoemde astronomisch uurwerk.

Verder zijn er diverse interessante musea die je kunt induiken, mocht het weer een keertje niet meewerken.

Winkelen, uitgaan en eten

Eten in Praag

Een van de heerlijke gerechten die Praag je te bieden heeft.

Praag heeft ook voldoende te bieden als het op winkelen aankomt en in de hele stad vind je volop cafés, biertuinen en restaurants. De meeste van deze horecagelegenheden hebben tijdens het zomerseizoen een gezellig plankieren terras, zodat je met mooi weer lekker van het zonnetje kunt genieten. En mocht je aan dit alles niet genoeg hebben, dan duik je uiteraard het bruisende nachtleven in!

Een weekendje Praag is een heerlijke manier om er even een paar dagen tussen uit te gaan en Praag is zo veelzijdig dat iedereen hier aan zijn trekken komt!