Hotels Praag

Hotels Praag

Alchymist Grand Hotel and Spa
Alchymist Grand Hotel and Spa

Praag is een sprookjesachtige stad en een zeer populaire bestemming voor een korte vakantie of stedentrip. De Tsjechische hoofdstad heeft maar weinig schade opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarom zijn de meeste van de historische gebouwen nog in perfecte staat.

Praag barst van de goede hotels in alle prijsklassen. Sommige hotels zijn gevestigd in eeuwenoude barokke panden zodat het hotel zelf al een soort bezienswaardigheid is. Zo is het Alchymist Grand Hotel and Spa, een stijlvol hotel in een monumentaal pand, vlak bij de Karelsbrug; een fantastisch hotel voor mensen met een goed gevulde portemonnee.

Bekijk nu de beste Praag vakantie aanbiedingen

Centrum

Eigenlijk is heel Praag wel mooi, maar vooral het centrum heeft veel te bieden met maar liefst vijf wijken met talloze bezienswaardigheden; Staré Město, Josefov, Nové Mesto, Malá Strana en Hradčany. Staré Město en Nové Mesto zijn respectievelijk het Oude en het Nieuwe centrum. Je vindt er een doolhof van kleine straatjes met barokke bouwwerken, gotische architectuur en nog veel meer! Een hotel in het hartje van Praag draagt natuurlijk wel bij aan een vakantie vol cultuur en historie.

Maar ook de wijken buiten het centrum zijn de moeite waard om te verkennen. Zeker als je in contact wilt komen met de inwoners van Praag en hun leefstijl, is een hotel in deze wijken erg leuk. Ook de restaurants hier bieden de echte Tsjechische keuken voor een zacht prijsje, omdat er maar weinig toeristen komen. Kortom, elke wijk heeft zijn eigen charme en draagt bij aan de veelzijdigheid van de stad.

In het centrum zijn de hotels uiteraard wat duurder dan daarbuiten. Zoek je naar een voordelige, maar comfortabele accommodatie dan zijn de hotels die net buiten het centrum liggen een prima alternatief. Het openbaar vervoer in Praag is namelijk fantastisch goed geregeld en vanuit je hotel ben je dan ook zeer snel in het centrum om de vele prachtige bezienswaardigheden te bezoeken in de Stad van de Honderd Torens!